Praktijk voor Hypnotherapie en Psychotherapie

Hypnotherapie is een duik in de diepte van het onbewuste. We weten niet wat we er zullen aantreffen, maar het is altijd een geestelijke verrijking.

Ervaringen van cliënten

Hier lees je hoe cliënten van de praktijk voor hypnotherapie en psychotherapie in Wageningen de therapie ervaren hebben. 

Bel 0317 418381 voor meer informatie of om direct een afspraak te maken met de hypnotherapeut.

 

De reacties:

 

Ik kwam bij Damiet terecht op aanraden van mijn huisarts. Na het herstel van een burn out bleef ik met restklachten zitten. Veel spanning in mijn lijf met slaapproblemen en allerlei gewrichts- en spierklachten tot gevolg. Het voelde alsof mijn hoofd wel wist dat de wereld weer veilig was, maar mijn lichaam nog steeds in de alert-stand bleef staan, klaar om te vluchten.
Door de hypnotherapie bij Damiët kon ik mij weer ontspannen. Haar ingesproken teksten kon ik thuis dagelijks beluisteren, wat rust en zelfvertrouwen gaf. Daarnaast hebben we gewerkt aan oude pijn uit mijn verleden. Dat was confronterend maar juist daarom hard nodig. Ik heb veel achter me kunnen laten, waardoor ik nu meer in mijn (volwassen) kracht ben gekomen.
De hulp van Damiët heeft me vooral opgeleverd dat ik patronen beter begrijp en doorzie en dat ik me los heb kunnen maken van oude woede en oud verdriet. Daardoor kan ik nu beter vanuit mijn authentieke zelf de wereld tegemoet treden. Ik voel me opgelucht en vrij.
Ik heb Damiët ervaren als een zeer professionele en empathische therapeut. Mijn dank is groot!

Maaike, 59 jaar

Wegens een jarenlange angst/fobie en ook wat bleek onverwerkte situaties hiervoor hypnotherapie en emdr gevolgd . Damiët is een hele fijne vriendelijke therapeut en er hangt een ontspannen sfeer. De eerste keer merkte ik dit al, ze heeft een hele rustige stem die je op je gemak stelt.
De verschillende sessies hebben echt verschil gemaakt en ik kan beter met mijn angst omgaan en nu relativeren. De luisteroefeningen die je op telefoon of USB mag zetten zijn erg prettig en je kan hier altijd nog naar luisteren mocht je dit willen.

Damiët super bedankt voor alles!

Dominic, 37 jaar

Mijn vrouw kreeg een vreselijk verkeersongeluk en de beelden daarvan waren heftig. Ook kwamen die beelden telkens terug.
Het intakegesprek deed mij al heel goed vanwege het begrip voor alle heftige emoties. De EMDR werd toegepast met geluiden in de koptelefoon en na een lange zware sessie was de zwaarte van de herinneringen een heel stuk weggenomen. Ik voelde het later echt van mijn schouder glijden.
Ik heb veel bewondering voor Damiët die zoveel kennis in huis heeft en dat ook heel inlevend kan toepassen. Het heeft voor mij veel betekend dat deze methode op deze wijze toegepast kon worden met veel resultaat.

Wijnand 80 jaar

Mijn dochter (10) had vanaf vorig jaar september vaak buikpijn. Na allerlei onderzoeken kwam er uit dat ze PDS had. Een arts uit het ziekenhuis raadde ons aan om hypnotherapie te gaan volgen. En na 5 sessies was ze van de buikpijn af! Heel fijn voor haar! Ze heeft onder andere ook ademhalingsoefeningen aangeleerd gekregen die ze kan inzetten als ze een keer buikpijn heeft. Het is voor haar een heel prettige ervaring geweest om deze therapie te volgen. Damiët bedankt hiervoor. Mijn dochter kan weer zonder buikpijn de dingen doen die een kind hoort te doen!

Kyra 10 jaar

Afgelopen najaar heb ik hypnotherapie gehad bij Damiët, omdat ik last had van vliegvrees.
Ik heb Damiët ervaren een fijne en professionele therapeut. Ze schept een vriendelijke ontspannen sfeer, waarbinnen ik me met het volste vertrouwen aan de behandeling kon overgeven. Na 7 sessies en thuis elke dag de hypnoseoefeningen doen, heb ik ontspannen een reis met het vliegtuig kunnen maken. Wat een heerlijkheid!
De therapie heeft ook het effect dat ik beter in mijn vel zit.

Jacqueline, 57 jaar.

Onze dochter van 10 had al enige tijd last van buikpijn klachten. Ook was ze beduidend minder energiek dan we van haar gewend waren. Via huisarts en kinderarts kon eigenlijk geen aanwijsbare oorzaak gevonden worden en de kinderarts opperde om aan hypnotherapie te denken. We zijn hiervoor bij Damiët terecht gekomen, ze is rustig, vriendelijk en geduldig.
De eerste sessies gingen niet zo goed, onze dochter dacht dat ze het niet goed deed omdat ze bij de verhalen zich niet kon concentreren op het verhaal maar in haar eigen gedachten wegdreef. Dit hebben we met Damiët besproken, deze gaf aan dat dit helemaal niet erg is en gewoon mag. Hierna ging het heel snel beter en zijn er uiteindelijk vijf sessies geweest waarbij ook thuis regelmatig naar de verhalen geluisterd werd. Onze dochter heeft geen buikpijn klachten meer en zit weer vol energie. Heel fijn dat het zo goed verlopen is!

Viene, 10 jaar

Onze dochter van 16 jaar met het syndroom van Down had al geruime tijd last van terugkerende buikpijn. Haar school belde geregeld om haar weer op te halen omdat zij veel last van haar buik had. Ook thuis klaagde ze veel over buikpijn, krampen en rugpijn en was zij vaak moe. Kinderarts heeft verschillende onderzoeken gedaan en hij adviseerde ons eens hypnotherapie te proberen. Zo kwamen wij bij Damiët terecht. Het intake gesprek verliep goed. Onze dochter voelde zich al snel op haar gemak. Het was voor beide kanten spannend of het voor onze dochter ook zou werken. Damiët vertelde nooit eerder een kind behandeld te hebben met het syndroom van down. Na een aantal keren therapie en elke avond luisteren naar de verhaaltjes die Damiët had opgenomen werden de buikpijn klachten en andere klachten minder. Ook haar zelfvertrouwen is toegenomen. Onze dochter kon nog wel eens sterk reageren op het humeur van andere kinderen, voelde daardoor stress en kreeg dan weer buikpijn.Ook bij nieuwe, spannende uitdagingen zoals een stage was daar weer de buikpijn. Ze heeft door wat Damiët haar geleerd heeft daar nu geen last meer van. Onze dochter klaagt nu eigenlijk niet meer over buikpijn, daarnaast heeft ze veel meer energie gekregen. Ze heeft overal weer zin in en durft uitdagingen aan. Wij hadden als ouders in het begin best wel onze bedenkingen of de therapie wel zou helpen, ook omdat onze dochter nu niet rustig naar de verhaaltjes lag te luisteren en snel afgeleid was. Maar het heeft haar toch goed geholpen en daar zijn we heel dankbaar voor!

Anouk 16 jaar

Begin dit jaar werd er een burn-out bij mij geconstateerd en via via kwam ik bij Damiët terecht.
Het eerste gesprek was erg prettig en we hebben besproken wat Damiët voor mij kon betekenen.
Stap voor stap hebben we een aantal zaken ontrafeld en weer op het goede spoor gekregen, en zij heeft mij wat tips en tricks gegeven die ik nu regelmatig toepas als het weer dreigt mis te gaan.
Ik kan weer verder dankzij Damiët , nogmaals dank

Yvonne , 63 jaar

Ik was met het prikkelbare darmsyndroom gediagnosticeerd en bij Damiët kwam ik aanvankelijk voor verbetering van mijn darmklachten. Hiervoor heeft zij mij een hoop lichaamsoefeningen en hypnoses gegeven (die Damiët opneemt zodat ze thuis terug te luisteren zijn). Daarna kwamen wat psychische problemen ter sprake en hier had Damiët mij ook goed ondersteuning in geboden. Ze had altijd passende oefeningen en tips voor mijn problematiek. Ik merkte dat ik mij veel bewuster van mijn lichaam begon te worden na enkele sessies.

Ik vond de therapie een bijzondere en goede ervaring. Damiët vond ik rustig en scherp (als het nodig was) in onze gesprekken en ik voelde mij er veilig op mijn plek.

Niek 23 jaar

Ik kwam bij Damiët na mijn burnout met slaapproblemen en stressreacties. Het was een prettig contact en ik voelde me al snel op mijn gemak. Bijzonder hoe je met hypnotherapie snel tot (verrassende) inzichten komt. De meditatie die ik meekreeg was fijn om thuis te luisteren. Ik slaap weer goed en mijn stressreacties zijn sterk verminderd. Ik beveel Damiët van harte aan!

Nicole, 41 jaar

In mijn geval waren de problemen die ik ondervond (constipatie en slaapproblemen) na 4 sessies opgelost.
Als ik nu soms nog last heb (bijv. af en toe na 2 dagen geen stoelgang) is het voldoende de voorgeschreven oefeningen te doen, waarna alles weer binnen een paar uur (of in ieder geval de volgende dag) normaal functioneert.
Ik ben dan ook zeer tevreden over de behandeling.

Ger, 77 jaar

Mijn zoon van 12 had zo veel last van buikpijn dat hij veel school miste. We zijn (vanuit Almere) bij Damiët terecht gekomen en de reis hadden we er graag voor over! We merkten al vrij snel resultaat en nu is hij zo goed als klachtenvrij. Of zoals hij het zelf zegt: “Het heeft geweldig geholpen en ik vond het heel leuk!”

Justin 12 jaar

Het was heel prettig bij Damiet en ik voelde mij gelijk op mijn gemak bij haar. Ik had al eens ervaring met hypnotherapie gehad dus het was voor mij niet heel vreemd.Mijn klachten zijn verdwenen en ik voel me ook beter.Ook ga ik nog wel naar de cd. luisteren dat doet echt goed.

Marie Lou 70 jaar

Een collega adviseerde mij om voor mijn claustrofobie probleem naar Damiët te gaan.
Hij was zelf erg blij geweest met haar hulp en vertelde mij er erg enthousiast over.
Ik had al vaker gekeken naar hypnose therapie maar vond het altijd maar een eng idee.
Zeker voor een cotrol mens als ik ben (of kan ik inmiddels zeggen was)
Toegegeven toen ik voor de intake bij Damiët binnen kwam was ik best nerveus…..wat gaat er allemaal gebeuren en ben ik mijn controle straks helemaal kwijt ?
Gelukkig stelde Damiët mij al snel gerust en voelde het erg goed om daar te zijn.
Na een aantal sessies begon er iets te veranderen maar kwam er ook wat “oude pijn” los.
Dit was niet altijd makkelijk maar wel noodzakelijk om naar te kijken.
Mijn uiteindelijke doelstelling was zonder paniek het vliegtuig in te kunnen stappen op weg naar mijn vakantie adres.
Hoe bijzonder was het dat ik totaal geen paniek voelde toen ik het vliegtuig instapte en de deur dicht ging.
Om mijzelf nog even te testen ben ik een paar keer van voor naar achter in het vliegtuig gelopen en dat zonder problemen!
Het soms toch wel harde werken bij Damiët had geholpen.
Ik ben blij dat ik de stap gezet heb en kan overtuigend zeggen dat ik vrijer ben gaan leven zonder de angst.

Tina 53 jaar

Vorig jaar overspannen naar huis gegaan, 2e keer burn out en na een tijdje met mijn ziel onder de arm gelopen te hebben, ben ik op aanraden van bedrijfsmaatschappelijk werk eens gaan kijken naar hypnose therapie.

Bij toeval kwam ik bij Damiet terecht en bij de intake voelde ik me al meteen op mijn gemak bij haar en was het makkelijk om alle problemen waar ik tegen aan liep met haar te delen. Na een paar sessies kwam er al zoveel los en ben ik achter de oorzaken gekomen van waar het elke keer spaak liep in mijn leven en heb ik handvatten gekregen om daarmee om te gaan.
Ik zit nu veel beter in mijn vel, kan makkelijker dingen loslaten en heb ook geleerd weer lief voor mezelf te zijn en mezelf op plek 1 te zetten.

In tegenstelling tot andere therapieën die ik in het verleden heb gehad, pakt deze therapie echt de kern aan, ik wist wel waar mijn knelpunten zaten, maar bleef telkens in dezelfde valkuilen lopen. Door de hypno is de manier waarop ik daarmee omging veranderd en kan ik nu mijn valkuilen vermijden.

Daarnaast hebben we ook EMDR sessies gedaan om mijn hoogtevrees aan te pakken. Al na 1 sessie was ik minder angstig bij hoogtes en na 2 sessies zat ik zelfs zonder angst in een reuzenrad.

Ik heb me elke sessie zeer op mijn gemak gevoeld bij Damiet en ondanks dat ik af en toe sceptisch was of iets werkelijk zou werken, ben ik heel blij met het resultaat en kan ik weer eindelijk mezelf zijn.

Maartje, 49 jaar.

Vorig jaar werd door de MDL arts geconstateerd dat ik PDS heb. Op advies van hem heb ik hypnotherapie gevolgd bij Damiët. Het intakegesprek samen met mijn ouders gaf mij een goed gevoel en dat ik werd begrepen. Daarop volgend heb ik een stuk of zes sessies gehad. De oefeningen die ik heb meegekregen hebben mij dusdanig geholpen dat ik vrijwel weinig last meer heb van mijn klacht. Als ik last heb dan weet ik hoe ik dit moet gaan aanpakken, aangezien ik nu de tools heb. Tijdens de sessies voelde ik mij altijd op mijn gemak bij Damiët, daardoor kon ik ook heel open naar haar zijn. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb en vind het fijn dat, als het nodig zou zijn, ik altijd weer een beroep kan doen op Damiët.

Rick, 16 jaar

Op de radio had ik iets gehoord over hypnose en dacht dat dit ook wel interessant voor mij zou zijn.
Kort daarop besloot ik Damiët een mailtje te sturen met de vraag of ik er ook wat mee kon om mezelf te ontwikkelen.

Ik kwam met specefieke dingen waar ik verandering in wilde zien en daar werkten we dan aan. Na 3 sessies ging het eigenlijk al beter en hebben we een afronding gemaakt. Dit is een bijzondere ervaring voor mij geweest. Ik voelde me erg op mijn gemak.

Eva, 31 jaar

Ik had veel buikklachten en erg moe en vaak misselijk en kwam via de MDL arts in contact met hypnotherapie.
Het eerste gesprek met Damiët ging voor mij heel goed en ik voelde mij direct op mijn gemak. Al vrij snel ging het beter met mij, ik kon steeds meer dingen gaan eten en werd fitter, waardoor ik mij natuurlijk vanzelf ook top ging voelen. Eindelijk kon ik weer eens wat.
Ik denk dat ik nooit helemaal van mijn klachten afkom. Ik weet nu wel hoe ik met behulp van de oefeningen mijzelf weer behoorlijk snel kan herstellen als ik weer klachten heb.

Michelle, 16 jaar

Ik had al een aantal jaren last van spanningen en ben bij verschillende hulpverleners geweest.
Bij Damiët had ik voor het eerst echt een klik. Ik kon er alles kwijt en heb veel handvaten gekregen. We hebben diverse onderwerpen uit mijn leven behandeld. De oefeningen werkten bij mij wel tijdens de sessies, maar ik vond het moeilijk om ze toe te passen in m’n dagelijkse leven. Maar ik heb heel veel inzicht in mezelf gekregen en kan nu beter bepaalde situaties aan. Ik heb me altijd op m’n gemak gevoeld en voelde dat zij in mij geloofde. Dat is heel waardevol.

Marjolein, 37 jaar

Ook ik ben gediagnostiseerd met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Verschillende therapieën zoals fysiotherapie, gesprekken met een psycholoog en verschillende diëten waaronder het zeer strenge FODMAP dieet hebben niet geholpen.

De MDL arts raadde mij hypnotherapie aan. In het begin was ik daar een beetje huiverig voor, maar uit een soort wanhoop heb ik mijzelf hiervoor opengesteld. Mijn klachten, voornamelijk buikkrampen, waren dagelijks aanwezig en beïnvloedden mijn dagelijks leven.

Het intakegesprek liep soepel. Damiët is een goede hulpverlener die luistert naar haar cliënten. Ik voelde me op mijn gemak bij haar. De effecten van de therapie waren al snel aanwezig. Ik had minder last van krampen en na verloop van tijd had ik helemaal geen last meer van mijn buikkrampen!

Wat ik vooral fijn vond is dat bij elke behandeling bekeken wordt waar er op dat moment behoefte aan was. De ene keer had ik meer behoefte aan lichamelijke oefeningen, de andere keer had ik meer behoefte aan ontspanningsoefeningen. Na 8 sessies was ik al klachten vrij.

Ik kan altijd weer bij haar terecht mochten de klachten weer opspelen. Ik voel me vrijer in mijn dagelijks leven. Niet steeds maar op zoek naar de dichtstbijzijnde toiletten, of te laat komen op afspraken vanwege de buikkrampen.

Imke, 21 jaar

Ik ben 5 keer bij Damiët geweest en heb er zeker wat aan gehad. Ze geeft goede handvaten, ik ben er beter uit gekomen – alles is meer geordend in mijn hoofd en ik zie alles weer positiever in.

Chris, 56 jaar

Begin vorig jaar kreeg ik allerlei lichamelijke klachten en paniekaanvallen, naar later bleek als gevolg van nogal wat onverwerkte emoties. Op aanraden van een van mijn teamgenootjes heb ik contact opgenomen met de Praktijk voor Hypnotherapie en Psychotherapie.
Eigenlijk zonder te weten wat hypnotherapie precies inhoudt en met een zekere angst voor het onbekende, heb ik een afspraak gemaakt. Het intakegesprek voelde meteen al goed, gaf me een gevoel van veiligheid. Een aantal sessies hypnotherapie heeft ervoor gezorgd dat ik rustiger werd, weer ontspanning kon vinden en weer durfde te vertrouwen op mijn lichaam. Met behulp van EMDR zijn vervolgens ook de paniekaanvallen tot een minimum teruggebracht.
Ik kijk weer met vertrouwen naar de toekomst! Dank!

Els, 41 jaar

Vorig jaar is een prikkelbare darm bij mij geconstateerd en daarom overwoog ik hypnotherapie om de klachten te proberen te verminderen. Tijdens het intakegesprek voelde ik me erg op mijn gemak en kreeg ik een goed beeld van de therapie. Daardoor heb ik ook besloten een behandeling te starten. Deze had al snel effect. Na de eerste sessie had ik minder last van de klachten en sinds de laatste sessie heb ik nog nauwelijks klachten. Buiten de klachten om voel ik me ook gewoon beter, ik zit beter in m’n vel. Het is een hele grote verandering vergeleken met voor de therapie.
Wat ik hier fijn vond was dat ik me prettig voelde en kon vertellen wat ik wilde. Daarbij leerde ik ook veel: over mezelf; om anders tegen de klachten aan te kijken en überhaupt anders tegen situaties aan te kijken. Daar heb ik nog steeds veel aan.

Anouk, 20 jaar

Laat een review achter

Je naam en e-mail adres worden niet gepubliceerd, maar alleen gebruikt om de echtheid van de review te verifiëren.

*